Payrolling in diverse branches

Steeds meer branches maken gebruik van een payrollbureau. Een payrollbureau ontneemt alle administratieve lasten. Voor veel ondernemers is het namelijk erg lucratief om het juridisch werkgeverschap uit te besteden. Je haalt een flinke last van je schouders door je personeelszaken door een externe partner te laten doen. Maar hoe weet je nu of jouw branche geschikt is voor payrolling? De ene branche is de ander immers niet. In dit blog lees je de verschillende branches waar payrolling voordelig voor kan zijn.

De detailhandel

De detailhandel is een branche met een snelle doorstroom in personeel. Een payroll bureau kan jou als manager van bijvoorbeeld een supermarkt flink ontlasten door het overzicht te houden met korte contracten. Daarmee kun jij je weer concentreren op het daadwerkelijk runnen van jouw supermarkt of dergelijk soort winkel.

Freelancers

Je hebt waarschijnlijk voor een carrière als freelancer gekozen omdat je een bepaalde mate van vrijheid wilde. Het constant moeten onderhouden van administratie kan een belemmering zijn hiervan. De voordelen voor jouw als freelancers zijn:

  • Geen bedrijfsadministratie
  • Verzekerd voor arbeidsongeschiktheid, ziekte en werkloosheid
  • Geen inschrijving nodig bij de KVK

Hotels, restaurants en cafés

De horeca is snel instabiel. Vooral de afgelopen tijd is erg onzeker geweest voor de horeca. Ook los van moeilijke tijden, verschilt het per tijd van het jaar hoe goed je draait. In de zomer draai je een relatief beter omzet omdat bijvoorbeeld je terras open kan. Door deze onzekerheden is het niet altijd fijn om aan een contract vast te zitten. Op dat punt kan een payrollbureau de oplossing zijn. Je kunt dan de personeelszaken door het payrollbureau laten doen en je zodoende meer richten op je gasten.

De beveiligingsbranche

Als er een branche is die complex is qua administratie dan is het de beveiligingsbranche. Je hebt immers te maken met verschillende opdrachten, wisselende werktijden en diensten en korte dienstverbanden. Met een payrollbedrijf kan personeel veel efficiënter worden ingezet. Daarnaast hoef je je ook niet meer druk te maken om de complexe administratie.

Heb jij ervaring met payrolling? Deel je ervaringen met ons via het
Lees contactformulier.

Categorieën: Boekhouding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *