Kinderalimentatie berekenen

Het bereken van de kinderalimentatie

Gaat u scheiden? Dan is er een hoop dat op korte termijn geregeld moet worden. Bovendien is een scheiding ook een emotioneel zware periode. Hebben u en uw partner kinderen? Dan wordt het allemaal nog een beetje ingewikkelder. Het is bij de scheiding zeer belangrijk dat er goede afspraken gemaakt worden over de zorg en opvoeding en de kosten hiervan. Het berekenen van de kosten van de kinderalimentatie is niet eenvoudig. Er zijn namelijk veel verschillende factoren waar u rekening mee moet houden. Lees er hier meer over.

De hoogte van de kinderalimentatie

De hoogte van de kinderalimentatie is afhankelijk van diverse factoren. Bij het berekenen van de kinderalimentatie wordt rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen en het inkomen van beide ouders. Ook speelt het een rol waar de kinderen wonen en hoe vaak ze bij de andere ouder zijn. Ook het kindgebonden budget dat jullie ontvangen wordt meegenomen in de berekening. Een standaardberekening van de hoogte van de alimentatie is zelf online uit te voeren.

Bijzondere factoren die de alimentatie beïnvloeden

Er zijn een aantal bijzondere factoren die invloed hebben op de hoogte van de kinderalimentatie, maar die niet kunnen worden meegenomen in de standaardberekening. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Schulden of een openstaande hypotheek
  • Nieuwe partners en/of nieuwe kinderen
  • Inkomsten als zzp’er

Hulp bij kinderalimentatie berekenen

Is het in uw situatie niet mogelijk om zelf de hoogte van de kinderalimentatie te berekenen? Kies dan voor hulp bij het berekenen van de alimentatie. Vaak kan een mediator u niet alleen advies geven bij de scheiding, maar u ook helpen met kinderalimentatie berekenen in Berkel en Rodenrijs of elders. Heeft u graag dat wij u koppelen aan de juiste specialist? Neem dan gerust contact met ons op.

Categorieën: Boekhouding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *